Återvänder som tränare?

Bäste spelare i Mariedal Cup 2018 blev Mohammad Amiri i Afghanska FC. 20-åringen säger: – Tyvärr har jag blivit för gammal för turneringen. Annars hade det varit roligt att försöka försvara titeln en gång till.
Ändå kan det bli så att Amiri följer med Västerås-klubben till Borås, i en roll som assisterande tränare.

– Det var en rolig turnering med jättemycket folk på läktarna. Jag träffade flera gamla kompisar i Borås AIK som vi mötte i finalen. Det blev en så fin familjestämning där.

Han utsågs av en jury till hela turneringens främsta spelare. Priset för det var en äkta knalle plus 1 000 kronor. ”Jag blev väldigt glad över utmärkelsen”, säger han.

Efter succén i Mariedal Cup blev Mohammad Amiri värvad till den allsvenska futsalklubben KFUM Linköping. Att han lyckades fint där hjälpte inte. Laget slutade näst sist och tvingades lämna för division I-spel.

Så nu har har han återvänt till Afghanska i Västerås för seriespel på samma nivå som Linköping. Målsättningen är tydlig:

– Vi har ett bra lag med flera nya spelare och hoppas kunna ta en allsvensk plats, säger han.

Mohammad Amiri har bott fyra år i Sverige och talar utmärkt svenska. Ursprungligen kommer han från Afghanistan men mellanlandade under ett par år i Iran på vägen hit.

Parallellt med idrottssatsningen läser han omvårdnadsprogrammet på gymnasiet och jobbar extra en del.

Utomhusfotboll känns också viktig för Amiri. Där har han i flera säsonger representerat Åtvidabergs FF:s U19-lag och gjort några matcher i A-laget. Dessvärre tvingades han notera hur den forna mästarklubben rasat genom seriesystemet. Nästa säsong blir det division II, alltså Ankarenivå fyra.

Numera håller Amiri till i Afghanska FC även sommartid. Han var med i det lag som i höst via andraplats tagit sig upp i division IV.

JAN HANSSON